School- en studiereizen

 

Reizen 2018-2019

De reisweek voor de brugklassen en bovenbouw staat voor komend schooljaar gepland van maandag 6 mei tot en met vrijdag 11 mei 2019, direct aansluitend aan de meivakantie.

Brugklasreizen

Dit schooljaar gaan ruim 300 brugklasleerlingen, van beide vestigingen, samen weer op reis naar diverse locaties in Nederland.
6 7 1
Limburg
Leerlingen bleken met zo enorm veel enthousiasme te reageren op de reis naar Lommerbergen dat we hier opnieuw een tweede reis naar toe hebben gepland. Deze reis lijkt op de bestaande reis naar Lommerbergen, maar is net even anders. Deze ‘nieuwe’ reis; de ‘Lommerbergen 2’ zal vooral in het teken staan van het survivallen en alles wat daarmee samenhangt; tokkelen, mountainbiken, zwemmen, sport en spel. De ‘Lommerbergenreis 1’ is al negen jaar een groot succes, en staat ook bol van diverse activiteiten, maar is op een ander deel van het vakantiepark.

Brabant
De reis naar de Kempervennen is er eentje vol met vertier en spanning.  Van sneeuw tot water, van op de grond tot in de lucht.

Friesland
Voor de vijfde maal gaan wij weer naar dezelfde locatie in Friesland; Watersport in optima forma en  met een hoofdletter –W- geschreven. Zeilen, waterskiën, kanoën, zwemmen en nog veel meer. Niets is de begeleiding te dol, alles wordt uit de kast gehaald om iedereen een gave week te bezorgen en de mooie energieke foto’s spreken voor zich.

Meerdaagse studiereizen bovenbouw

De bovenbouw studiereizen zijn klassiekers op De Willem: Londen, Parijs en Berlijn en voor alle Havo 4 en Vwo 5 leerlingen.
groepsfoto20161Colo-blog-570x380

Ook gaat er dit jaar een delegatie Havo/Vwo-leerlingen naar Rome. Voor het eerst organiseren we deze reis vanwege het grote aantal leerlingen in leerjaar vier.

Voor alle reizen geldt dat cultuur gesnoven wordt met talloze opdrachten en bovenal veel vertier met mega veel lerende aspecten, die nooit meer vergeten worden. Vriendenschappen voor het leven ontstaan.

Sommige reizen vertrekken iets eerder dan in de geplande activiteitenweek of komen iets later terug wegens financiële – en/of organisatorische redenen.

Ski-reis mavo 3

Helemaal aan het einde van het skiseizoen dit jaar, eind maart 2019, staat voor de vierde maal in successie Milchsee-Frutt in Zwitserland op de rol. Ruim vier dagen vol actie en fun voor onze mavo 3 leerlingen. Vroeg op om te skiën en snowboarden; onder begeleiding van de instructeurs worden de Alpen onveilig gemaakt. Metershoge sneeuw zullen getrotseerd moeten worden en dan hebben we het nog niet over de corveebeurten….

Reizen voor de middenbouw

Leerlingen uit 2, 3 en 4 gymnasium gaan dit schooljaar in de activiteitenweek naar Xanten en Trier; een must voor de klassiek geïnteresseerden.

Deelname aan studiereizen

  1. Op het Willem de Zwijger College worden studiereizen georganiseerd, waarbij ernaar gestreefd wordt dat elke leerling in de bovenbouw eenmaal in zijn schoolloopbaan aan een reis kan deelnemen.
  2. Als blijkt dat het aantal deelnemers aan een bepaalde reis beneden de verwachtingen blijft, behoudt de school zich het recht voor deze reis te annuleren. Uiteraard wordt de aanbetaling dan terugbetaald. Als een reis om deze reden niet doorgaat, krijgen de betreffende leerlingen de mogelijkheid zich alsnog in te schrijven voor een andere reis, waarbij dan een nieuwe sluitingsdatum voor de inschrijving wordt vastgesteld.
  3. Als het aantal deelnemers groter is dan het aantal beschikbare plaatsen wordt er geloot. Hierbij krijgt een leerling die nog niet eerder aan een bovenbouwreis heeft deelgenomen voorrang boven een leerling die al eerder op studiereis is geweest.
  4. Voor deelname aan studiereizen kunnen bepaalde vakken verplicht worden gesteld.
  5. Een leerling verliest het recht op deelname, wanneer hij in of buiten het College zodanig gedrag vertoont, dat deelname aan een reis voor de organisatoren te veel risico’s met zich meebrengt en/of zeer nadelig zou zijn voor de sfeer in de groep. Het recht op deelname kan een leerling worden ontnomen door zijn afdelingsmanager na overleg met de reisleiding.
  6. Bij misdragingen gedurende de studiereis behouden wij tevens het recht voor, om de deelnemer uit te sluiten van andere  buitenschoolse activiteiten (waar onder  ook de diverse schoolfestiviteiten vallen).
  7. Denkt u wel aan een eventuele annuleringsverzekering en voor het buitenland aan een paspoort of identiteitskaart.