Groep 7 / 8

Beste leerlingen ( en ouders van leerlingen uit) groep 7 en 8,

Komend schooljaar stap je waarschijnlijk over naar een nieuwe school, een school voor voortgezet onderwijs. Dat is niet alleen heel spannend, maar vooral ook heel erg leuk.

Om jullie met deze stap te helpen, organiseren we voor alle nieuwe leerlingen een introductiedag. Tijdens deze dag aan het begin van het nieuwe schooljaar maak je kennis met je nieuwe klasgenootjes, de school en met je coach.

Op de Willem heb je namelijk een eigen coach. Jouw coach helpt je en je kunt altijd bij hem of haar terecht. Je hebt ook regelmatig een gesprek met jouw coach. Tijdens dit gesprek bespreken jullie hoe het met je gaat, hoe het op school gaat, wat je resultaten zijn, wat voor vakken je in de flex-uren gaat volgen en wat je plannen zijn.

In deze flex-uren krijg je extra uitleg van het vak dat jij kiest, oefen je nog eens de stof van een toets, maak je huiswerk of leer je op welke manieren je vakken kunt leren, taken moet plannen en je agenda kunt bijhouden. Dat noemen we studievaardigheden.

Op het Willem de Zwijger College krijgen leerlingen een kans. Als je ambitieus bent en laat zien dat je meer in je mars hebt, bieden we je op Het Willem de Zwijger College de mogelijkheid door te stromen naar een hoger niveau.

Naast de reguliere lessen bieden wij nog veel activiteiten aan bijvoorbeeld Willem Junior Academie, superleuke schoolfeesten of het voetbaltoernooi voor brugklassen.