Hoera, we mogen weer!

PLFZ0401

Na de voorjaarsvakantie waren de leerlingen van het Willem de Zwijger College maar wat blij, om na een periode van tweeënhalve maand, eindelijk weer naar school te mogen gaan. Zo fijn om klasgenoten, vrienden en vriendinnen weer te zien. Veel prettiger om uitleg van een docent te krijgen en weer op die harde stoelen te zitten met je chromebook of schoolboeken voor je op die kleine tafel.

Bij de start van dit schooljaar hadden de roostermakers een huzarenstukje geleverd: de roosters waren radicaal omgegooid met kortere lessen, kleinere lesgroepen (m.n. in de onderbouw) en ochtend- en middagploegen. Zo waren er per dagdeel maximaal 50% van de leerlingen in het schoolgebouw. Het vergde heel veel puzzelwerk om dit ‘coronarooster’ te maken, maar daar heeft de school nu veel plezier van. Helaas is met de 1,5 meter regel ook die 50% nog te veel. Daarom volgt dagelijks een deel van de leerlingen nog online les, maar gelukkig kunnen alle leerlingen meerdere dagen naar school.

Al vóór de voorjaarsvakantie was het voor de Willem een kwestie van schaven en de puntjes op de i zetten, om alle leerlingen met ingang van 1 maart weer zo veilig mogelijk te verwelkomen!