Informatie avond 24-uurs Sportchallenge in de Willem!!

 challenge2

Dinsdag 11 februari hield de vakgroep LO van het Willem de Zwijger College een informatie avond voor iedereen, die betrokken is bij de 24-uurs Sportchallenge, in een vol Theater De Willem.

Op dinsdag 7 juli zal om 19.00 uur het startsein worden gegeven voor deze 24 uur durende challenge voor KWF kankerbestrijding. Geselecteerde leerlingen van de sport- en dansklassen van de Willem zetten zich in voor het goede doel. Tijdens de voorbereiding  en tijdens het evenement zelf wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. De voorbereiding is in volle gang en al direct was de eerste sponsor binnen: grafisch ontwerper Gaertner Grafischwerk sponsorde meteen de uitdeelkaartjes. Op deze ‘strooikaartjes’ staat een QR code waardoor je direct op de actiepagina van het KWF terecht komt. Zo kan er gemakkelijk gedoneerd worden en wordt de informatie up to date gehouden. De teller staat al bijna op € 9.000! Een mooi bedrag waar de organisatie nu al ontzettend trots op is.

Natuurlijk kwam de invulling van die 24 uur ook aan de orde; er is een aanbod van verschillende sportclinics nodig om de leerlingen een etmaal in estafettevorm te laten bewegen. Dus naast de oproep om te doneren werd de vraag ook gesteld of er betrokkenen waren die zo’n clinic wilden verzorgen, hulp wilden bieden als vrijwilliger voor die dag of een bijdrage in catering konden leveren. 

Duidelijk is het, dat er die 11e februari letterlijk van alles in beweging werd gezet.

Heel veel leuke en spontane reacties in allerlei vormen dienden zich aan.

De sfeer in het theater was hartverwarmend. Zo heeft de organisatie er veel vertrouwen in dat het doel bereikt gaat worden: samen op een sportieve manier een groot bedrag vergaren voor KWF kankerbestrijding.

In dat kader hebben de sport- en dansklassen van de Willem dinsdag 18 februari met een gezamenlijke dans aandacht getrokken voor het goede doel in winkelcentrum de Meent. En de volgende dag traden zij in de Westpolder voor het voetlicht: alles voor die 24uurs Sportchallenge KWF kankerbestrijding! 

challenge