Een bijzondere stakingsactie van Constantijn en Willem

Juf Amanda en juf Fleur, twee leerkrachten van de Prins Constantijnschool, gingen op donderdag 30 januari staken en bedachten een originele invulling van een dag zonder hun eigen leerlingen.

Op  het Willem de Zwijger College gaven zij een gastles maatschappijleer aan leerlingen van 4 vwo. Zij vertelden enthousiast wat hun mooie beroep inhoudt en gaven ook uitleg waarom zij staakten. Ja ook in het onderwijs gaat het spreekwoord op: ‘geen lusten zonder lasten’. De vwo-leerlingen luisterden aandachtig en stelden genoeg vragen. Zo kregen zij een goed beeld van werken in het basisonderwijs. Hoewel het voor de meesten nog geen vier  jaar geleden is dat zij de basisschool verlieten, gingen er spontaan 7 vwo’ers in op de uitnodiging om een dag(deel) mee te lopen op de Constantijn om de praktijk ‘van de andere kant te ervaren’. En wie weet… na wat nachtjes slapen en na het horen van de aanstekelijke verhalen van hun klasgenoten, volgen er meer snuffelstagekandidaten.

Juf Amanda en juf Fleur gaven zo een positieve draai aan de staking en hebben echt een stap gezet om potentiële collega’s te enthousiasmeren!

Foto bezoek leerkrachten Constantijn