Brugklassen gymnasium en atheneum van de Willem bezoeken het Archeon!!

Archeon 1v en 1wz verspringen Romeinen 1 oktober 2019  Archeon Badhuis

Op dinsdag 1 oktober gingen de brugklassen 1V en 1WZ (gymnasium en atheneum) naar het Archeon in Alphen aan de Rijn.

Die dag was ook de demonstratie van boeren op het Malieveld. Hierdoor was de reis er naar toe al spannend omdat er ook verschillende colonnes tractoren onderweg waren naar Den Haag. Die reden niet echt snel door. Veel leerlingen filmden deze overmacht aan landbouwvoertuigen. De vertraging van een half uur viel eigenlijk nog wel mee.

In het Archeon kregen de bruggers uitleg over de rol van de Romeinen in ons land en bezochten het badhuis waar ze als rijke Romeinen hun arm hebben laten scrubben en masseren. Ook oefenden de leerlingen met Romeins verspringen en kregen ze uitleg over alle facetten van het Romeins harnas en zwaard. Bij de tempel werd over de Romeinse goden en de bijbehorende rituelen verteld.

Na de lunch werd het Romeins museum bezocht, zijn de leerlingen nog de middeleeuwen en de prehistorie in geweest en hebben ze het gevecht van gladiatoren in de arena bijgewoond.

Al met al kijken de leerlingen terug op een prachtige dag, waarop vooral de Romeinse geschiedenis helemaal tot leven kwam!

Archeon 1v en 1wz groep verspringen als een Romein 1 oktober 2019