Maxime Haak begonnen als fotograaf!

maxima haak

Maxima Haak, opgegroeid in Papendrecht, wist het tijdens haar tweede zwangerschapsverlof zeker: ze wil meer doen met haar passie fotografie. ,,Mijn liefde voor fotografie is begonnen toen ik in mijn puberteit zat en is sindsdien alleen maar meer geworden. Nu vond ik het de tijd om er mee naar buiten te treden.”

PAPENDRECHT – De hobby begon in 2002. ,,Van jongs af aan loop ik met een fototoestel in mijn hand, toen zelfs nog met een rolletje. Als we uit gingen of weg, ik nam altijd een camera mee. In 2002 kregen we op mijn school (het Willem de Zwijger College in Papendrecht, red.) een workshop foto’s maken en zelf ontwikkelen. Toen is de het vuur echt aangewakkerd.”

Fotograferen is niet alleen de passie van Haak, maar ook haar uitlaatklep. ,,Het leukste vind ik de herinnering van het moment zelf. Die blijft je nog beter bij wanneer je deze vastlegt op de foto. Je kan dan wanneer je een foto ziet, het hele verhaal van die dag reproduceren. Dat vind ik erg bijzonder. Je vertelt zonder woorden een verhaal.”

De passie van Haak is te omschrijven als ‘portretfotografie’, ’emotie’ en ‘het familieleven’. ,,Ik houd van hele spontane foto’s maken. Als mensen met elkaar in gesprek zijn en gaan lachen bijvoorbeeld, dan kan ik ze goed op de foto zetten. Vooral mensen vind ik heel interessant, ik ben echt een mensen mens en hun verhaal horen en natuurlijk vastleggen, dat vind ik leuk.” Haar eigen leven is ook een uitgangspunt. ,,Toen mijn vriend en ik een gezin gingen stichtten, raakte ik ook geïnteresseerd in zwangerschapsfotografie, later in new born shoots en nu dus ook in het fotograferen van hele gezinnen.”

Dochters Jazzlyn (3) en Davina (0) worden regelmatig op de gevoelige plaat vastgelegd door hun moeder. ,,Het leuke is dat Jazzlyn echt van haar zusje houdt. Ze pakt Davina met liefde beet en wil haar op alle locaties tonen. Ze zijn tot nu toe makkelijk op de foto te krijgen.”

Hoewel zij zelf nog niet in het huwelijksbootje is getreden met haar partner Tony de Bruin, wil Haak zich al wel specialiseren in bruidsfotografie. ,,In mei liep ik mee met een fotografe die een huwelijksreportage deed en toen was ik verkocht. Mijn eerste bruiloft als fotograaf staat in september op het programma en ik ben al helemaal bezig met de voorbereidingen.”

Blijven ontwikkelingen is dan ook de gouden tip in de ogen van de fotografe. ,,Workshops, blijven oefenen en blijven reflecteren, alleen zo groei je in je passie.” Ondanks alle stappen, blijft de liefde het belangrijkste. ,,Het is allemaal begonnen door mijn liefde voor fotografie, mensen en reizen te combineren door mensen in een mooie omgeving op de foto te zetten om hun herinneringen vast te leggen.”

Zie http://maxgraphy.nl voor meer informatie en haar portfolio.