Sectordirecteur (0,8-1,0)

Het Willem de Zwijger College staat voor kwaliteit in onderwijs! Wij zijn een kansenschool. Een school waarin de leerling uitgedaagd wordt het beste uit zichzelf te halen.

Dit doen wij door de leerling op zijn eigen niveau de verantwoordelijkheid te geven voor zijn eigen leren. Onze school biedt kansen en is van mening dat onderwijs zich steeds moet verbeteren. ‘De Willem gaat voor jou!’.

Wij streven uitsluitend het beste na. Wanneer wij de leerling stimuleren het beste uit zichzelf te halen, moeten wij dus ook het beste uit ónszelf halen. Dit mag je van ons als school verwachten en dit verwachten wij van de leerlingen en onze collega’s.

Het Willem de Zwijger College zoekt per 1 augustus 2019 een:

Sectordirecteur havo/vwo
(werktijdfactor 0,8 -1,0)

 

Profiel sectordirecteur

 • De sectordirecteur is integraal verantwoordelijk voor de onderwijskundige beleidseenheid havo/vwo (waaronder ook hoogbegaafdheid);
 • De sectordirecteur heeft een duidelijke visie op gepersonaliseerd leren, onderwijs op maat. Daarnaast onderschrijft de sectordirecteur de openbare identiteit van onze school en weet deze vorm te geven en uit te dragen
 • De stijl van leidinggeven is die van een bruggenbouwer. De sectordirecteur kan  mensen enthousiasmeren, geeft vertrouwen en durft verantwoordelijkheden aan anderen te geven, zonder daarbij het overzicht over het geheel te verliezen. De sectordirecteur is een (ver)bindende factor naar personeel en ouders;
 • De stijl van communiceren is open en direct, met een goed gevoel voor menselijke en bestuurlijke verhoudingen;
 • De sectordirecteur is in staat een lokaal netwerk op te bouwen en te onderhouden;
 • De sectordirecteur is gericht op het verkrijgen van draagvlak voor onderwijsvernieuwing;
 • De sectordirecteur is in staat landelijke ontwikkelingen te vertalen naar veranderingen binnen de school.

 

Functie-eisen

Wij vragen:

Een positieve en energieke persoonlijkheid, die zich door zijn empathisch vermogen betrokken is bij de school, de leerling, de ouders en de leefomgeving. Het is daarnaast belangrijk dat je open staat voor de zienswijze van anderen. Tenslotte waarborgt dat de Openbare identiteit van onze school. Je bent initiatiefrijk en durft verantwoordelijkheid te nemen en bent benaderbaar voor de collega’s op elk niveau.

Op onderwijskundig vlak ben je een doorgewinterd professional die in staat is de onderwijskundige visie van onze school te verbinden aan bedrijfsmatige aspecten, waarvan jouw kennis -zowel bedrijfsmatig als onderwijskundig- actueel is.

Als leidinggevende ben je een verbinder. Een manager die zicht heeft op een ieders unieke kwaliteiten en weet deze naar waarde in te zetten. Je hebt hierbij oog voor de unieke bijdrage van elke collega, van docent tot ondersteuners. Je kunt kader scheppen en hierbinnen verantwoordelijkheid geven en vragen. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel, zowel voor jezelf, als voor jouw teamleden en hun teams. Je moedigt dit aan, geeft hiertoe ruimte en prikkelt en bevraagt hen hierop actief. Je bent in staat draagvlak te creëren voor de besluiten die het bestuur neemt, die jij moet nemen en welke ingebed moeten worden in onze school. De communicatie die hiervoor nodig is, gaat jou makkelijk af.

 

Kennis en vaardigheden:

 • Academisch werk- en denkniveau; bij voorkeur een Master in Onderwijsmanagement;
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Aantoonbare affiniteit met het voortgezet onderwijs;
 • Ervaring in het aansturen van ontwikkelings- en veranderingsprocessen, waarbij met name het verankeren in de organisatie van de reeds in gang gezette ontwikkelingen essentieel is;
 • Sterk ontwikkeld gevoel voor menselijke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Ervaring met het maken van het formatieplan en het maken van de formatie in Foleta

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie binnen een school met professionele teams
 • Een vast dienstverband
 • Salaris conform cao-VO in schaal 13 (schaal 14 behoort in de toekomst tot de mogelijkheden)

Praktische informatie

Inlichtingen over deze functie kan worden ingewonnen bij de bestuurder van de school, Mevrouw M.W.P. de Heide of bij de HR-manager, Annelieke Bouman; telefoon 078 – 6417971.

Sollicitaties kunt u tot uiterlijk 9 juni 2019 per e-mail richten aan Annelieke Bouman via a.bouman@wdezwijger.nl

De eerste selectiegesprekken zullen gevoerd worden in week 26. De tweede selectieronde zal plaatsvinden in week 28, waarna in week 29 de definitieve kandidaat voorgedragen zal worden.