Klassieke reis voor gymnasiasten van de Willem!

20190506_113341

In de Activiteitenweek waren gymnasiumleerlingen van het Willem de Zwijger College van 6 t/m 9 mei op reis naar Xanten en Trier. Hier zijn veel resten uit de tijd van de Romeinen te bewonderen. In Xanten was er uitleg door een gids. Maar in Trier verzorgden de leerlingen zelf de uitleg over o.a. het amfitheater, de Kaisertermen, de Porta Nigra, de Dom en de Basilica van Constantijn. In het Rheinisches Landesmuseum genoot de groep van de voorwerpen uit de verschillende eeuwen. Heel verrassend was het multimediaspektakel, waarbij met beeld en geluid de figuren op het steen in een filmverhaal tot leven kwamen. Daarnaast was er nog wat tijd om andere kanten van Trier te zien. Het was een leuke en leerzame reis en de gezellige groep leerlingen kwam tot de conclusie, dat de klassieke restanten in Duitsland verre van stoffig zijn..