Brugklasleerlingen van de Willem gingen terug in de tijd

Begin oktober zijn de brugklassers van de wetenschapsklassen en het gymnasium van het Willem de Zwijger College terug in de tijd geweest. Van Romeinse inwoners van het Archeon kregen de leerlingen een rondleiding en uitleg. De Romeinen lieten de leerlingen kennis maken met het soldatenleven en ze vertelden over uitvindingen die ze naar Nederland hadden gebracht, zoals vloerverwarming in het badhuis en de draaischijf voor het maken van potten. Ook konden leerlingen een echt Romeins sieraad maken of een offerceremonie bijwonen. Veel leerlingen speelden ook de quest  ‘het Romeinse feest’, om zo als slaaf te proberen hun vrijheid te krijgen. Bovendien was er nog even tijd om met een paar stappen de prehistorie of de Middeleeuwen in te duiken. Tot slot van de dag moedigden de leerlingen met hun docenten in de arena ‘hun’ gladiator aan bij het gladiatorengevecht in de arena. Zo hadden de brugklasleerlingen een boeiende, leerzame en inspirerende dag!

20181004_144322 20181004_113602