Unieke vmbo-mavo brugklas

 

vmbo/mavo brugklas voor leerlingen met vmbo-advies in Papendrecht

Het Willem de Zwijger College in Papendrecht werkt al jaren met een succesvolle vmbo/mavo brugklas. Een uitkomst voor leerlingen met een vmbo basis/kader advies, die, met de juiste begeleiding, misschien wel een mavo (vmbo-tl) niveau aan zouden kunnen.

De afgelopen drie jaar stroomt gemiddeld 50% van de leerlingen met een vmbo b/k advies, na de brugklas vmbo/mavo, door naar onze mavo. Dit percentage geldt overigens ook voor leerlingen die, met een mavo-advies van de basisschool, gestart zijn in een mavo/havo brugklas en opgestroomd zijn naar de havo.

Kansen

Het Willem de Zwijger College is niet voor niets een kansenschool. Leerlingen worden begeleid, gestimuleerd en uitgedaagd  om op een zo hoog mogelijk niveau onderwijs te volgen. Dat geldt dus ook voor onze vmbo basis/kader leerlingen. Naast de brugklassen mavo/havo en havo/vwo, die vele andere scholen ook kennen, heeft De Willem ook een brugklas vmbo/mavo. In alle brugklassen wordt lesgegeven op het hoogste niveau en worden toetsen op beide niveaus becijferd.

Flex-uren

Het vernieuwde onderwijssysteem op De Willem, waarbij gewerkt wordt met Flex-uren, zal hier verder aan bij gaan dragen. Aan het begin en eind van elke dag zijn Flex-uren. Leerlingen bepalen, samen met hun coach, welk vakken ze tijdens de Flex-uren volgen. Een leerling kan hierdoor extra tijd en aandacht besteden een zelf gekozen vak. De vmbo-afdeling van De Willem werkt met een klein vast docententeam in een vast gedeelte van het gebouw, waardoor de docenten en leerlingen elkaar goed kennen en vaak zien. Dit maakt een optimale begeleiding mogelijk. Iedere leerling heeft een eigen coach die hij of zij wekelijks spreekt. Samen met de coach deelt de leerling met grote regelmaat de vorderingen en plannen met ouders/verzorgers. De ouderbetrokkenheid op het vmbo is hoog, wat de leerprestaties van de leerlingen en de fijne sfeer op school ten goede komt.

Huiswerkarm

Brugklassers maken met begeleiding huiswerk op school tijdens een huiswerkuur, waardoor De Willem een huiswerkarme school wordt. Op misschien nog wat leerwerk na kunnen leerlingen dus na school heerlijk van een vrije middag of weekend gaan genieten. In het begin moet iedereen wennen aan het voortgezet onderwijs, maar blijkt dat leerlingen meer vrijheid aan kunnen, zullen  ze deze ook zeker krijgen. Dit is maatwerk.

Goede bereikbaar

De nieuwe snelle verbinding van de waterbus maakt dat, naast de route over de brug over de Noord, het Willem de Zwijger College in Papendrecht op de fiets binnen het half uur te bereiken is voor leerlingen uit Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht.

Heb je een vmbo basis/kader advies, maar denk je mavo met de juiste begeleiding ook aan te kunnen? Dan is de vmbo/mavo brugklas van De Willem misschien wel iets voor jou! Kijk op de website of neem contact op met Hans van Dongen, afdelingsmanager.
website www.wdezwijger.nl
e-mail h.dongen@wdezwijger.nl

Ook op onze vestiging Hardinxveld-Giessendam is een vmbo-mavo brugklas. Op deze kleinschalige locatie wordt met maatwerkklassen, volgens het Zweedse Kunskapsskolan, gewerkt. Benieuwd of dit iets voor jou is?
Klik hier voor meer informatie